Reclame ingenioase

In ziua de azi suntem cu totii inundati de reclame(la televizor, pe strada, pe internet) si din acest motiv am inceput sa capatam o anumita „imunitate” la acestea. 

Image

Totusi din cand in cand apar niste reclame care ne fac sa ne oprim in loc si sa le admiram:

Image

Reclama la lapte pozitionata pe o cladire subintelesul fiind ca daca bei lapte iti va da putere

Image

Aceasta reclama la produse de colorare a parului a fost pozitionata strategic astfel incat culoarea parului sa se schimbe in functie de pozitia soarelui.

Image

 

Reclama unica la un produs alcoolic

Daca doriti sa vedeti mai multe reclame uimitoare: http://www.hongkiat.com/blog/brilliant-creative-billboard-advertisements/

Explicatia stiintifica a faptului ca devenim imuni la reclame s-ar putea regasi in sistemul de activare reticulara, respectiv focusarea atentiei pe lucrurile care ni se par importante sau care pot reprezenta un pericol. Exemplul clasic este atunci cand vrem sa cumparam o masina noua incepem sa vedem peste tot pe strada acea masina. Un alt exemplu extrem este faptul ca noi ne vedem mereu nasul dar creierul alege sa-l ignore deoarece nu aduce valoare.

Un test usor pentru a verifica modul fascinant in care functioneaza creierul uman este celebrul test al culorilor:

„Pui o persoana intr-o camera si acolo ii spui sa se uite 10 secunde si sa observe toate obiectele albastre din camera. Apoi il legi la ochi si il pui sa enumere obiectele rosii din camera. Chiar daca obiectele rosii sunt mult mai multe, el isi va aminti foarte putine dintre acestea deoarece nu prezentau importanta la momentul respectiv.”

Daca vi se pare interesant puteti citi mai multe detalii despre aceasta pe http://en.wikipedia.org/wiki/Reticular_activating_system

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s