„Mai intai decide cine vrei sa fii, apoi fa ce ai de facut!”

Am dat din intamplare peste acest citat care ii este atribuit lui Epictetus (http://www.brainyquote.com/quotes/authors/e/epictetus.html). Mi se pare genial in simplitatea lui si adreseaza o problema pe care o avem cu totii. 

 

Image

 

Ipotetic vorbind, daca ar fi sa alegi intre a castiga 100 de milioane de dolari pe an facand ceea ce iubesti (de exemplu sa calaresti un unicorn pe plaja cu nisipul fin de pe malul oceanului Indian la asfintit ascultand cantecul sirenelor in fundal) sau 1 miliard de dolari facand ceva ce absolut urasti (hmmm greu … sa lucrezi int-un „cubicle” 10 ore pe zi unde simti ca nu esti apreciat) ce ai alege? Surprinzator sau nu majoritatea oamenilor ar alege varianta A. Totusi daca ii intrebi daca ar avea de ales intre a face ceea ce iubesc dar sa castige 1500 de lei pe luna sau ceea ce urasc si sa castige, sa zicem, 3000 de lei pe luna, surprinzator oamenii ar alege varianta a doua.

Problema nu pare a fi doar legata de bani deoarece diferenta intre 1500 de lei si 900 de milioane de dolari in plus ar sugera sa alegi mai degraba sa faci ce-ti place pentru 1500 de lei pe luna nu pentru 100 de milioane!

Cum ar spune Americanu’ din „La bloc”: „Here is some food for your thought!”

PS: Sumele sunt pur ipotetice, dar plecam de la premiza ca nu o sa mori de foame! Btw. cati dintre cunoscutii cunoscutilor tai ai auzit ca au murit de foame? Cred ca probabilistic vorbind e mult mai plauzibil sa te calce o masina decat sa mori de foame in ziua de azi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s